Aydın denilince akla gelen ilk şeylerden biri de bitki ağırlıklı mutfağıdır. Özellikle kırsal bölgelerde herkesin bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveler kış boyunca tüketebilecekleri yiyecek kaynağı sağlar.

Aydın’da en sevilen bitkilerden biri şüphesiz kedirgen bitkisidir. Doğada kendiliğinden çıkan ve tilki kuyruğu, sarmaşık, acı ot gibi isimler verilen kedirgen otu, birçok vatandaş tarafından sevilerek tüketiliyor. Lezzetinin yanında çok sağlıklı olduğu için bölge halkının bahar mevsimine girişte şifa için tükettiği kedirgen otu, aynı zamanda kırsal kesimlerde yaşayan Aydınlılar için geçim kaynağı oluyor.

Binbir faydasını sayabileceğimiz kedirgenin en bilinen faydalarından birkaçı şöyle sıralanabiliriz. Mide dostu olarak bilinen bitki mideyi rahatlatır. İdrar söktüren kedirgen idrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelir. Kanı temizleme özelliğine sahip olan bitkinin, cilt hastalıklarına karşı iyi geldiği biliniyor. Hazımsızlık için kullanılan kedirgen bitkisi vücutta oluşan ödemin atılmasına yardımcı olur.

Bugün faydalarını saydığımız kedirgen bitkisinin nasıl tüketildiğine dair bir tarif paylaşacağım.
Pazarlarda bu aralar çok rahatlıkla bulabileceğiniz bir demet kedirgen otunun öncelikle kart mı değil mi diye kontrol ederek işe başlayabilirsiniz.

Kedirgen kavurması için gerekli malzemeler şöyle;

1 kilo kedirgen, 1 soğan, tuz, 4 yumurta, yağ

Öncelikle işe soğanları küp küp keserek başlıyoruz. Soğanları doğradıktan sonra
Yıkadığımız kedirgenleri ince ince kıydıktan sonra soğanların içine ekliyoruz. Soğanın içine katıp ikisi de güzelce kızarttıktan sonra son olarak içerisine yumurtalarımızı kırıyoruz. Yumurtalar da pişince kedirgen kavurmamız servise hazır. Afiyet olsun.