Mevsiminde yetişen sebze ve meyve tüketmenin bin bir nedeni var. Hem tat olarak da farklı oluyor. Hem de içerisinde mineral hem de vitamin kaynağımız oluyor. Bu yüzden mevsiminde meyve sebze tüketmek çok önemli.
Mevsimlerin değişmesi ile birlikte vücudunda farklı besinlere ihtiyacı olur. Bu yüzden değişen mevsimlere vücudumuzu adapte etmeli ve ona göre beslenmemizi düzenlemeliyiz. Kış aylarına girmişken kış sebze ve meyvelerini tanıyalım.

Kış sebzelerini şöyle sıralayabiliriz: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar.
Kış meyvelerine de şunları ekleyebiliriz: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.

Peki bunları nasıl tüketmeliyiz. İçindeki vitaminleri öldürmeden tüketmek mümkün mü bu durumlara bakalım. Kış meyveleri olan limon, mandalina, portakal ve greyfurt gibi turunçgilleri sıkarak yada posasıyla yemeliyiz. Ama daha çok posasıyla tüketmeye özen gösterin. Bütün lif ve vitaminleri posasıyla beraber alabilirsiniz. Karnabahar, pırasa ya da kereviz gibi kış sebzeleri, içlerinde yüksek miktarda C ve D vitaminleri vardır. Vitaminlerin kaybını önlemek için sebzeleri daha iri parçalara ayırıp pişirebilirsiniz. Sebzeleri çok küçük doğramamaya özen gösterin. Sebze yemeği yaptınız ve arttı. Bunu tekrar yerken ısıtmamaya özen gösterin. Hatta ertesi güne kalmaması için özen gösterin.