MHP Aydın’da yıllar sonra bir ilki yaşıyor!

MHP Aydın’da yıllar sonra bir ilki yaşıyor!
 Muhabir
Geride kalan yerel seçimlerde Aydın’da Cumhur İttifakı çatısı altında aday gösterilen 5 ilçeyi de kazanamayan MHP, 25 yıl sonra ilk kez ilde belediyesiz kaldı. En son 1994’teki yerel seçimlerde de Aydın’da hiçbir belediyeyi kazanamayan MHP, 1999’daki seçimlerden 2019’a kadar yapılan her seçimdeyse en az 1 ilçede üç hilali dalgalandırmıştı.

Yerel seçimlerden Türkiye ölçeğinde olduğu gibi Aydın’da umduğunu bulamayan MHP, ilde 25 yıl aradan sonra ilk kez hiçbir belediyeyi kazanamayarak parti tabanına büyük hayal kırıklığı yaşattı. Bu dönem Efeler, Söke, Germencik Sultanhisar ve Karacasu’da Cumhur İttifakı çatısı altında aday çıkaran MHP’nin 5 ilçede de seçimleri kaybetmesi, partinin ildeki durumunun sorgulanmasına yol açarken, il ve ilçe teşkilatlarında değişim yaşanıp yaşanmayacağı da merak konusu oldu.

whatsapp-image-2024-04-16-at-17-18-51.jpeg

MHP BU DÖNEM SIFIR ÇEKTİ

Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girdiği 2014 yılından 15 yıl önce yapılan 1999 Yerel Seçimleri’nde, İncirliova ve Sultanhisar ilçeleriyle Söke’ye bağlı Bağarası Beldesi, 2004’te Sultanhisar ilçesiyle Kuyucak’a bağlı Başaran Beldesi ve Germencik’e bağlı Ortaklar Beldesi’nde seçimleri kazanan MHP, 2009 Yerel Seçimleri’ndeyse Nazilli ilçesi ile Karacasu’ya bağlı Ataeymir Beldesi, Sultanhisar’a bağlı Atça ile Salavatlı Mahallesi’nde seçimleri kazanmıştı. Büyükşehir Yasası’nın uygulamaya geçtiği 2014’te Nazilli, Germencik, İncirliova ve Karpuzlu, 2019’da ise Cumhur İttifakı çatısı altında Karacasu ile Karpuzlu’da seçimleri kazanan MHP, bu dönem sıfır çekerek 25 yıl sonra ilk kez Aydın’daki hiçbir ilçede zafer elde edemedi.

whatsapp-image-2024-04-16-at-17-18-51-1.jpeg

TABAN DEĞİŞİM İSTİYOR

Öte yandan MHP’nin ildeki bu yerel seçimlerde ortaya koyduğu başarısızlığın nedenleri arasında aday tercihi, teşkilatlardaki atalet, ekonomiden kaynaklı sorunlar nedeniyle hükümete tepki gibi nedenler sıralanırken, ilerleyen süreçte il ve ilçe yönetimlerinde değişikliğe gidilmesi gerekliliği tabanda da yüksek sesle dillendirilmeye başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum