Mihriban'ın hastalığına doktorlar teşhis koyamadı

Mihriban'ın hastalığına doktorlar teşhis koyamadı
ABONE OL
Nazilli’de yaşayan Atilla ve Ceylan Gedik çiftinin prematüre olarak dünyaya gelen ilk çocukları Mihriban, Aydın, İzmir ve Denizli'deki hastanelerde yapılan kontrollerde hastalığına tanı konulamadı.

AYŞE AKTAŞ'IN ÖZEL HABERİ- Her geçen gün kötüleşen Mihriban'ın sağlığına kavuşacağı günü ailesi sabırsızlıkla beklerken, 6 aylık bebeklerinin hastalık tanısını ortaya çıkaracak doktor arıyor.

Nazilli’nin Yıldıztepe Mahallesinde yaşayan Atilla Gedik (26) ve Ceylan Gedik (30) çifti 2017 yılında dünya evine girmiş, 1 Temmuz 2019’da da ilk çocuklarına kavuşmuştu. Gedik çifti, 7 aylık olarak doğan Mihriban’ın kalbinde delik olduğunu, akciğerinin ise gelişimini tamamlayamadığını buna bağlı olarak solunum yetmezliği meydana geldiğini öğrenerek büyük üzüntü yaşadı. 

‘ŞEHİR ŞEHİR GEZİP ŞİFA ARIYORUZ’
Anne Ceylan Gedik’in sezaryenle Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde dünyaya getirdiği Mihriban bebek burada yoğun bakıma alındı. 2 gün yoğun bakımda kalan bebek, ardından servise alındı. Doktorların kalbinde delik ve akciğer gelişiminde sorun saptadığı Mihriban bebek 10 günlük servis yatışının ardından taburcu edildi.
 Nazilli’ye dönen aile, bebeğin 2 gün sonra yine fenalaştığını görerek Nazilli Devlet Hastanesine gitti. Gedik çifti bebekleri için Temmuz’dan itibaren Aydın, İzmir ve Denizli illerinde şifa aramaya başlarken Anne Ceylan Gedik süreci şu ifadelerle anlattı:
“Aydın’dan döndükten sonra doktorların yazdığı şurupları alıp kullanmaya başladık. Mihriban’ın iyileşeceğine dair umutlanmıştım ama iki gün geçmeden yine fenalaştı. Öksürük krizine girdi. Çocuk kıpkırmızı oldu, endişelendik. Koşarak Nazilli Devlet Hastanesine gittik. Nazilli de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne (ADÜ) sevk etti. Bunun üzerine ADÜ’ye gittik. Orada 2 gün yattık ancak doktorlardan kesin bilgi alamadık. Doktor çocuğun dışkısında kan olmasına rağmen zamanla geçeceğini, yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi. Oradan da taburcu edildik. Aradan 3 gün geçtikten sonra mama verirken fenalaştı. Bu kez Ödemiş Devlet Hastanesine gittik. Oradaki doktorlar da çocuğun durumunu beğenmedi. 16 gün orada yattıktan sonra İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Buradaki doktorlar da bebeğimizin akciğerinde enfeksiyon olduğunu belirterek Mihriban’ı 15 gün müşahede altında tuttu ve özel bir kliniğe gönderildik. İlaçlı MR çekildi ve reflü çıktı. 3 tane şurup verdiler. Mihriban’ın burnuna Nazogastrik Sonda (NG) takıldı. Ayda bir kontrol yapılacak dediler ama çocuk hiç düzelemedi.”

'UZMANLAR SERVET LAZIM DEDİ'
Burnuna takılan sonda ile yaşamına devam etmeye çalışan minik Mihriban, ADÜ ve İzmir’deki hastanelerden kesin sonuç alamayarak evlerine dönerken yaklaşık 10 gün sonra bebeğin sağlığı tekrar bozuldu. Bu kez Denizli’ye gitmeye karar veren aile, öncelikle özel bir hastaneye başvurdu. Buradan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne (PAÜ) yönlendirilen aile minik yavrularının tedavisi için servet harcamaları gerektiği bilgisini aldı. Denizli’de de 16 gün müşahede altında tutulan Mihriban için şu ana kadar sağ akciğer gelişiminde eksiklik olduğu söylendi. Doktorların koydukları teşhisler ve yaptıkları tedaviler bir türlü olumlu cevap vermedi. 
Doktorlar tarafından kesin hastalığı tespit edilemeyen Mihriban, iyileşme sürecine girmek için kendisine uzanacak yardım elini beklerken çaresiz aile, kızlarının hastalığını teşhis edip doğru tedaviyi uygulayacak yardım bekliyor. Aile, seslerini duyurmak için sosyal medya üzerinden de çağrıda bulundu.

mihriban-bebek-yasam-mucadelesi-veriyor-144687-362c21eb78e05547935ac5bb35a857bc.jpegmihriban-bebek-yasam-mucadelesi-veriyor-144687-499e8764d5377f6a30e6f072192fb1c2.jpegmihriban-bebek-yasam-mucadelesi-veriyor-144687-e22efd2d6ef87a8a4864871bfb5c5845.jpeg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum