Nazilli’ye bağlı Gedikaltı Mahallesi’nde 2026-2027 sezonu için kuru incir alım töreni gerçekleştirildi. İncir ihracatçısı Murat Kaplan, üreticiler Metin Dilbaz ile Onur Dilbaz’ın kuru incirlerini sembolik olarak kilogramı 500 TL’den satın aldı. Mahalle sakinlerinin de katıldığı alım töreninde üreticilere çeyrek altın hediye edildi.

"500 Ağaçla Geçimimi Sağlıyorum"
Sezonun incir üreticilerine hayırlı olmasını dileyen Onur Dilbaz, "Gedikaltı Mahallemizde yetiştirdiğimiz sezonun ilk kuru incirlerini sembolik olarak 500 TL'den ihracatçı Murat Kaplan'a teslim ettik. Yaklaşık 15 dönüm arazide 500 ağacımla incir üreticiliği yaparak geçimimi sağlıyorum. Mahallemizde birçok aile geçimini kuru incir üretiminden kazanıyor." dedi

"3 Çocuğumu Büyüttüm"
Yaklaşık 70 yıldır incir üreticiliği yaptığını söyleyen 81 yaşındaki Makbule Çelik, "İncir bizim köyümüzün geçim kaynağıdır. Ben üç çocuğumu incir üreticiliği yaparak büyüttüm. Onlar da bugün incir üreticiliği yapıyor. Yeni sezonda herkese bol kazanç ve hayırlı müşteriler diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Kalite ve Rekolte Oldukça İyi Görünüyor "
İhracatçı Murat Kaplan ise "Metin Dilbaz ve Onur Dilbaz'ın büyük emekle yetiştirdiği sezonun ilk kuru incirlerini sembolik olarak 500 TL'den satın aldık. Bu heyecana ortak olmak adına kendilerine çeyrek altın hediye ettik. Bu yıl kuru incirde kalite ve rekolte oldukça iyi görünüyor. İnşallah tüm üreticilerimiz için bereketli ve kazançlı bir sezon olur." diye konuştu.





