Asırlar önce dövüş sanatları bir kişi için kendini korumanın yegane gerekliliğiydi. Tabi o dönemlerde bu tarz itemler can güvenliği için en önemli araçlardan biriydi. Özellikle uzak doğu ülkelerinde aynı zamanda bir sanat olarak adledilen yakın dövüş, günümüzde sadece sağlık için öğrenilen ve uygulanan bir sanat haline geldi.


Artık kişilik ve can güvenliği hakları yasalarla korunsa da bazı durumlarda kişinin kendini koruması için yine gerekli olduğunu görüyoruz. Ne yazık ki ülkemizde her gün birçok yan kesici, kapkaç ya da buna benzer saldırı haberleriyle karşılaşıyoruz.

İşte bu yüzden dövüş sanatları sadece kendini savunmayı öğrenmek için değil, aynı zamanda genel sağlık için de güzel bir spordur. Fiziksel gelişim, hem zihinsel hem de ruhsal refahın geliştirilmesine kadar, dövüş sanatları insanların en yüksek potansiyellerine ulaşmalarını sağlama açısında da biçilmiş kaftandır.

Peki nelerdir bu yakın dövüş sanatları ve faydaları ne olabilir diye derinlemesine örnek vermek gerekirse en önemli faydası kişiye beden sağlığı kazandırması diyebiliriz.


Dövüş sanatları ve teknikleri belli bir sabır ve detaylara dikkat gerektiriyor. Çeşitli disiplinlerdeki birçok hareketin ustalaşması yıllar alır. Bununla birlikte, öğrenciler teknikleri öğrendikten sonra, bir başarı duygusu vardır. Bu başarı duygusu, benlik saygısı ve güven ile sporcuyu güçlendirir.
Aslında karate veya benzer bir dövüş sanatına katılan çocuklar, okulda daha fazla güven ve daha iyi performans gösterirler. Bu nedenle, çocuğunuzun öz güvenini veya kendinizinkini geliştirmek istiyorsanız, dövüş sanatları bunu uygulamak için çok güzel bir araç olacaktır.

Taekwondo, Muay Thai, Kick Boks, Boks, Aikido, Pencak Silat gibi daha birçok dövüş sanatı sayabiliriz. Yazımda da belirttiğim gibi hem çocuklarınız hem de kendi beden sağlığınız için bu tür sporlara yönelmeli ve teşvik ederek güzel bir fayda sağlayabilirsiniz. Ne de olsa her şey geleceğimiz için.