Ege insanının vazgeçilmezi otlu börek yöreden yöreye değişse de Ege’nin önemli lezzetleri arasında yer alır. Her bölgenin kendine has otları ile hazırlanan böreğin nesilden nesile aktarılmış özel bir tarifi bulunur. Pazı, ıspanak, ebegümeci, kuzukulağı, lor peyniri ve daha nice karışık otla çeşitlendirilebilen bu lezzeti, en çok da bölgede yaşayan insanların ellerinden çıkmış ise daha bir güzel olur.
Ben bugün sizlere otlu böreğin pratik bir tarifini vereceğim. Otlu böreğimiz için malzemelerimiz; 4-5 adet günlük taze yufka, yarım kg karışık Ege otu, yarım çay bardağı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta, yarım su bardağı lor peynir, susam, çörek otu, karabiber, pul biber.
Öncelikle hazırladığımız otları güzelce yıkayıp, temizleyelim. Sararmış olan kısımlarını ve köklerini ayıklayalım. Ardından ince ince kıyalım ve lor peynir, zeytinyağı, tuz ve baharatlar ile harmanlayalım. Otlarımızın ilave bir ön işleme ihtiyacı yoktur. Haşlamadan, çiğden kullanılabilirler.
Tepsimizi yağlayalım. En alt katta bir buçuk ya da 2 yufka kullanabiliriz.
Yufkaları çıtır çıtır olması için her katta yoğurt ve yumurta akı ile ıslayalım.
Ot ve lor peynir ile hazırladığımız karışımı katlar arasına eşit biçimde güzelce yayalım. Böreğin en üst kısmına güzelce kızarması için yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörekotu ile süsleyip, dilimleyelim.
Daha önceden ısıttığımız 200 derece fırında 20 dakika pişirelim.
Altı ve üstü kızardığında, fırından alalım ve servis edelim.