Prof. Dr. Naci Görür Didim'de depremi anlattı

Prof. Dr. Naci Görür Didim'de depremi anlattı
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Didim'e gelerek Ege Bölgesi'nde yaşanabilecek deprem risklerini ve depreme dirençli kentlerin oluşması için yapılması gerekenleri anlattı.

EBRU GÖRMEZ - Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Naci Görür'ün katılımı ile deprem konferansı gerçekleşti. Konferansa Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

prof-dr-naci-gorur-didimde-depremi-anlatti-462464-4d07757c7721752493b1cea348909bc3.jpg

“VASATLIKLA YÜZLEŞMEDEN GELİŞMİŞ OLAMAYIZ”

Konferansın açılış konuşmasını Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş yaptı. Erbaş konuşmasında Türkiye’nin sahip olduğu gayri milli hasılatı ile neden tam anlamı ile başarıya ulaşamadığına değindi. Sorunun eğitim ile ilgili olduğuna işaret eden Erbaş, “Dünyanın ilk beş üniversite sıralamasında önlerde bir üniversitemiz var mı? Yok. Matematikte, fen bilimlerinde ve kendi diliminde okuduğunu anlamada okuduğunu anlamada yine ortalardayız. Peki arkadaşlar, mimarlıkta, sanatta, sporda ne aşamadayız? Orada da orta sıralardayız. Son yirmi otuz yılda yüz milyarlarca dolar parayı inşaat sektörüne harcadık. Doğrudur, yanlıştır, tartışılır. Peki bir tane mimari eser inşa edebildik mi? O da yok. Peki arkadaşlar biz bilim ve sanatta orta sıralardayız. Peki demokraside neredeyiz? Şeffaflıkta neredeyiz? Yolsuzluk endeksinde neredeyiz? Arkadaşlar peki hukukun üstünlüğüne neredeyiz? Buralara baktığımız zaman tablo biraz daha kötüleşiyor. Milli gelirde neredeyiz? Arkadaşlar orta gelirdeyiz. Milli gelirde orta gelirdeyiz, ekonomistlerin deyimiyle orta gelir tuzağı dedikleri yerdeyiz. Arkadaşlar bunun bir tek adı var, o da vasatlık. Evet, vasatlıkla yüzleşmeden ve gereklerini yerine getirmeden gelişmiş bir dünya olma imkânımız yok.” dedi.

prof-dr-naci-gorur-didimde-depremi-anlatti-462464-bba867f6176f1621da98e968ffdb93b1.jpg

DİRENÇLİ KENTLER İÇİN YAPILMASI GEREKENLERİ ANLATTI

Başkan Erbaş konuşmasının ardından sözü Prof. Dr. Naci Görür’e bıraktı. Görür slayt gösterisi ile birlikte Dünya’nın yapısını anlattı. Şeftali benzetmesine yer veren Görür, Dünya’nın da şeftali gibi iç katmanlara ve çekirdeğe sahip olduğundan ve dış yüzeyinde de bir katman bulunduğundan bahsetti. Yaşamın çekirdek ve dış katman arasında olduğunu ve çekirdekten gelen enerji ile de depremlerin buralarda yaşandığını açıkladı. Görür, Didim’in depreme hazırlanması konusunda kuvvetli binaların bilinçli bir şekilde inşa edilmesinin doğru olduğunu belirtti. Didim, Aydın ve Ege Bölgesi'nin yaşayabileceği olası depremler için risk analizinde bulunan Görür, konferansta dirençli kentler için yapılması gereken yol haritalarını anlattı.
Konferans sonrasında Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Naci Görür’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

prof-dr-naci-gorur-didimde-depremi-anlatti-462464-8210e54b13288c20d521a2870a34c383.jpg

prof-dr-naci-gorur-didimde-depremi-anlatti-462464-ef3fa5496c491798e880588609d4e84d.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.