"Teşkilatlanmayı oturtamadık"

"Teşkilatlanmayı oturtamadık"
DEVA Partisi İzmir Milletvekili aynı zamanda Aydın’dan sorumlu Seda Kaya Ösen, DEVA Partisi Aydın İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ösen, geride bırakılan seçimleri değerlendirerek “Biz, teşkilatlanmayı başaramadık.” dedi.

Hedef Gazetesi muhabiri Şevval Ateş'in haberine göre, DEVA Partisi İzmir Milletvekili olan aynı zamanda Aydın’dan sorumlu Seda Kaya Ösen, Aydın’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi. DEVA Partili Ösen, yaptığı açıklamalarda genel seçimleri değerlendirdi. Ösen, yapılan seçimlerde Aydın’dan CHP listelerinden aday gösterilemeyen DEVA Partisi’ne ilişkin konuştu. 'İttifaktaki partilerin ortak kararıdır' diyen Ösen, “Ortak listeyle hareket etme kararı ittifaktaki partilerin verdiği bir karardı. Diğer partiler CHP’nin listesinde seçime gireceklerini beyan etmişlerdi. Biz son dakikaya kadar kendi logomuz ve ismimizle seçime gireceğimize dair bir iddiamız vardı ve açıkçası listelerimiz o yönde hazırdı. Fakat gelmiş olunan son noktada CHP tarafından arada 25 vekil oynayacağına dair bir şey söylendi. İstenilen rakama da ulaşılamazsa vekil çıkarılamıyor. Yani sizin aldığınız oy bir işe yaramıyor. Alınan oyların ittifaktaki en büyük partiye gittiğine dair bir sistem var. Bu her parti açısında fedakarlık gerektiren bir durum oldu. Biz teşkilat açısından çok güçlü olduğumuz yerlerde aday çıkaramadığımız illerimiz oldu. Aydın’da böyle bir ilimiz. Bundan sonra bizler tabi vekil çıkaramadığımız illerde elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

teskilatlanmayi-oturtamadik-384516-6ed8cddc4b8f283f832973e5128b92f6.jpg

“KENDİ BAŞIMIZA GİRECEĞİZ”
DEVA Partili Ösen, önümüzdeki yerel seçimlerde partisinin kendi başına seçimlere gireceğini ifade ederek, “Yerel seçimle ilgili bir şeyler söylemek için daha çok erken. Biz konuya biraz da teşkilat gözüyle bakıyoruz. Teşkilatlarımızın bu saatten sonra ittifakla da olabilir ama kendi başımıza da aday çıkarmamız yönünde ciddi bir istek var. Bu durum önümüzdeki günler de daha da netleşecektir.” dedi. Öte yandan gerçekleştirilen basın açıklamasına DEVA Partisi Aydın İl Başkanı Hakan İşler, gazeteciler ve partililer katılım sağladı.

teskilatlanmayi-oturtamadik-384516-1594bb73ef3ca46841bbafa7392ea0dc.jpg

teskilatlanmayi-oturtamadik-384516-e5bc5f8c22a2f2873276af870a8f615e.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.