Ege’nin yeşillik ağırlıklı bir mutfağa sahip olduğunu hepiniz biliyorsunuzdur. Bugün sizlere sahip olduğu yemek kültürüyle birçok bölgede adından söz ettiren Ege mutfağının meşhur bir otlu yemeğinin tarifini vereceğim.

Otlardan yapılan yemekler sağlıklı olduğu kadar lezzetlidirler. Bu yüzden otlu yemeklere olan ön yargıyı yerle bir edecek bir tarifle karşınızdayım. Turp otu olarak bilinen ve Ege’de çok sevilen turp bitkisinin yeşil kısımları hem faydası hem de lezzetiyle dikkat çekiyor. Ege'de mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden biridir diyebiliriz. Özellikle bölgede yaşayanların bazıları için tıpkı ekmek ve su gibi vazgeçilmez besinlerden biri olarak kabul edilen bu ot için malzemeler ise şöyle; 1 kilo turp otu, limon suyu, tuz, sıvıyağ, isteğe göre sarımsak

İlk olarak turp otu doğranır. Doğranmış olan turp otu bol suda iyice yıkanır. Yıkanan turp otu 10 dakika kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür. Servis tabağına alınır. Bir kasede arzu ettiğiniz kadar yağ, tuz ve limon suyu karıştırılır. Hazır olan sos turp otuna dökülür ve iyice karıştırılır. Bir gece dolapta bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.