AK Parti’deki değişimden Aydın da nasibini alacak

AK Parti’deki değişimden Aydın da nasibini alacak
 Muhabir
AK Parti’de yerel seçimlerde istenen sonuçların alınmaması üzerine aralarında Aydın’ın da bulunduğu büyükşehirlerdeki il ve ilçe başkanlarının büyük ölçüde değişeceği netlik kazandı. Bu kapsamda Aydın’da da il ve ilçe başkanlarının da değişimden nasibini alacağı siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, AK Parti'de 1 Mayıs’ta yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, olağan kongre süreci için düğmeye basıldı. Aralarında Aydın’ın da bulunduğu büyükşehirlerdeki yapılması planlanan değişimlerle ilgili önemli kararların alındığı toplantıda, il ve ilçe teşkilatlarının da tepeden tırnağa yenilenmesinin üzerinde de duruldu. Siyasi kulislerde konuşulanlara göre MYK toplantısının ardından AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten'in yerine görevine getirilecek isim arayışı kapsamında bazı kişilere yönelik nabız yoklamalarına başlanıldığı da öne sürülürken, yeni il başkanının kim olacağı büyük merak uyandırdı.

ak-partideki-degisimden-aydin-da-nasibini-alacak-ak-parti-aydin-il-baskani-degisiyor-467565-e7edcd50bbe94906dc3283851cfb4885.jpg

ÖKTEN DE TOPUN AĞZINDA

Yerel seçimler sonrasında il ve ilçe teşkilatlarında büyük ölçüde kapsamlı yeniliğe gidilmesi netlik kazanan AK Parti'de kamp ve kongreden oluşan ‘2K formülü’ ile hayata geçirilecek değişim için düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘Partideki oy ile birlikte kan ve ruh kaybı’nın ortadan kaldırılmasını vurguladığı yenilenme kapsamında ilk olarak 14 Mayıs'ta yapılması beklenen genişletilmiş il başkanları toplantısı öncesinde de sürpriz değişikliklere gidilebileceği de bir süredir siyasi kulislerde yer etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Mart günü Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda yerel seçimlerle ilgili gerçekleştirdiği miting öncesinde AK Parti Aydın İl Başkanı Ökten’e partinin il binasını şehir dışına taşıması nedeniyle sert sözlerle yüklendiği ortaya çıkarken, üzeri çizilen il başkanları arasında da ilk sıralarda olduğu bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca Ökten’in son günlerde de hakkındaki bazı olumsuz konularla gündeme gelmesinin AK Parti Genel Merkezi’nde de rahatsızlığa neden olduğu öğrenilirken, parti tabanı süreç dahilinde yaşanacak gelişmelere dikkat kesildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum