Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz, zeytinyağı üretiminde elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarla tanınan firmanın, Efeler İlçesi Kuloğulları Mahallesi’nde yürüttüğü örnek projeyi yerinde inceledi.
Aydın genelinde 25 milyonu aşkın zeytin ağacı bulunduğunu belirten Müdür Temiz, Türkiye sofralık zeytin üretiminin yüzde 13’ünün, yağlık zeytin üretiminin yüzde 14’ünün Aydın’dan karşılandığını söyledi.

Aydın, zeytinde üst sıralarda
Ayrıca TAKE Projesi kapsamında bu yıl 15 bin adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Yaklaşık 300 dekarlık terk edilmiş sanayi alanında dikilen Memecik cinsi zeytin ağaçlarının ilk hasadı ve ardından yapılan ilk sıkım işlemi, bölge tarımı adına önemli bir dönüm noktası oldu. Müdür Temiz, madencilik faaliyetleri sonucu bozulan bir alanın modern ve çevreci tarım uygulamalarıyla yeniden üretime kazandırılmasının büyük bir başarı olduğunu belirtti. Temiz, firmanın çevresel sorumluluk bilinciyle hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal sürdürülebilirliğe katkı sağlayan bu girişimin örnek bir dönüşüm projesi olduğunu vurguladı.

Aydın'da adaletsizliğe tepki gösteren CHP'li başkan istifa etti!
Aydın'da adaletsizliğe tepki gösteren CHP'li başkan istifa etti!
İçeriği Görüntüle

Aydın, zeytinde üst sıralarda
Aydın’ın zeytincilikte Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Temiz, 2024 TÜİK verilerine göre ilin zeytin üretiminde üst sıralarda yer aldığını belirtti:
Sofralık Zeytin: 27.138 hektarda 152.362 ton üretim ile Türkiye 3.’sü,
Yağlık Zeytin: 125.756 hektarda 365.125 ton üretim ile Türkiye 3.’sü.

Muhabir: MÜZEYYEN DAMLA GÜMÜŞ