Aydın'da 'boğa güreşi' hazırlığı

Aydın'da 'boğa güreşi' hazırlığı
Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Çamköy Mahallesi, 12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek boğa güreşi etkinliğine hazırlanıyor. Aydın'dan ve diğer illerden çok sayıda boğanın katılması beklenen etkinlik için hayvanlara sabah yürüyüşü yaptırılarak performansları arttırılmaya çalışılıyor.

Germencik’in Çamköy Mahallesi, her yıl boğa güreşine sahne oluyor. Çamköy Bağacılar Derneği tarafından bu yıl da etkinliğe imza atılacak. 12 Mayıs Pazar günü mahallede bulunan arenada boğa güreşi gerçekleştirilecek. Mahallede etkinliğe katılacak 40'a yakın boğa bulunurken Aydın'ın yanı sıra Artvin, İzmir, Muğla gibi çevre illerden 100’ün üzerinde boğanın da katılımı hedefleniyor.

aw192864-01.jpg

BOĞALAR GÜREŞE HAZIRLANIYOR
Öte yandan Çamköy Mahallesi'nde boğa sahipleri düzenli antrenmanlarla hayvanlarını güreşe hazırlıyor. Sabah yürüyüşleri yapılırken, boğalar güreşin düzenleneceği arena alanına da alıştırılıyor.

aw192864-02.jpg

GELENEĞİ YAŞATIYORLAR
Mahalle sakinlerinden Mestan Çapkın, kendisinin 2 boğa beslediğine işaret ederek, “Biz atalarımızdan, büyüklerimizden devraldığımız bu geleneği göreneği yaşatalım diye çalışıyoruz. Bu bizim ata sporumuz. 12 Mayıs’ta mahallemizde boğa güreşimiz var. Boğalarımızı o güreşe hazırlıyoruz, idmanlarını yapıyoruz. Bu güreş sayesinde binlerce kişi köyümüze geliyor. Çamköy'ü tanıtıyoruz. Bütün vatandaşları 12 Mayıs'ta yapacağımız güreşlere bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

aw192864-03.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.