Kimliğin bulunamaması üzerine polis ekipleri harekete geçerken, motorize trafik polisinin desteğiyle nüfus müdürlüğüne götürülen öğrenciye kısa sürede geçici kimlik belgesi çıkarıldı. 8’inci sınıf öğrencisi Alperen Oğuz, sınava başlamasına saniyeler kala yeniden okuluna ulaştırılarak sınava girmeyi başardı.

Lgs Sınavı (6)

Öğrenci Nüfus Müdürlüğüne Götürüldü

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde sınava girecek olan Alperen Oğuz'u babası okula bıraktıktan sonra ikiz kardeşini başka bir sınav merkezine götürmek üzere bölgeden ayrıldı. Sınav giriş kontrolleri sırasında kimliğinin yanında olmadığını fark eden öğrenci için okul bahçesinde ve çevrede arama çalışması başlatıldı. Kimliğin bulunamaması ve ailesine ulaşılamaması üzerine olay yerindeki polis ekipleri devreye girdi. Zamanla yarışın yaşandığı dakikalarda motorize trafik polisi, öğrenciyi motosikletle Efeler İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne götürdü. Burada kısa sürede geçici kimlik belgesi düzenlenen Oğuz, yeniden sınav merkezine getirildi. Okul kapısına sınava saniyeler kala ulaşan öğrenci, koşarak sınav salonuna girerken, duruma tanıklık eden veliler rahat bir nefes aldı. Öğrencinin sınava yetişmesini sağlayan polis memuru ise çevrede bulunan vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Lgs Sınavı (3)

“Hepsi Bizim Evladımız”

Kimliğini kaybeden Alperen’in sınava yetişmesi için seferber olan velilerden Cengiz Kızılcan, ‘Biz çocuğumuzun kimliğini kaybettiğini öğrendik. Tüm veliler olarak her yeri aradık ancak bulamadık. Muhtemelen arabada düşürdüğünü düşündük. Aklımıza hemen nüfus müdürlüğü geldi. Komşum nüfusta çalıştığı için ondan yardım istedim. Efeler İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün açık olduğunu öğrendik. Allah razı olsun, hemen polisimizin yardımıyla çocuğu araca alıp müdürlüğe götürdük. Oradaki görevli de sağ olsun işini hızlıca halletti. Yetiştirdik ve Alperen’i alkışlarla sınava soktuk. İnşallah güzel bir sonuç olur. Hepsi bizim evladımız’ dedi.

Lgs Sınavı (4)

“Çok İyi Yerlerde Olacak Hepsi

Çocuklarını sınava getiren veliler okul önlerinde heyecanla beklerken, bazıları dua edip Kur'an-ı Kerim okudu, bazıları ise öğrenciler kadar heyecan yaşadıklarını ifade etti. Veliler, çocuklarının uzun süredir verdiği emeğin karşılığını almasını temenni ederek tüm öğrencilere başarı diledi. Kızını sınava getiren velilerden Ahmet Sönmez, dışarıda da kendilerinin ter döktüğünü ifade ederek "Bugün kızımızın sınavı için buradayız. Aydın küçük yer ama biz yine de burada beklemeyi yeğliyoruz. Herhangi bir aksilik olur diye. Çocuklarımız içerde biz de dışarıda ter döküyoruz. Belki biz daha fazla ter döküyoruz. En nihayetinde sonuna geldik. Bugün son gün. Hepsine başarılar diliyorum. İnşallah çok iyi yerlerde olacak hepsi" ifadelerini kullandı.

Lgs Sınavı (7)

“Biz de ter döküyoruz”

Erken saatte okul binasının önüne geldiklerini belirten Dilek Tanlı ise, “Çok heyecanlıyız. İnşallah hayırlısı olur. Emeklerinin karşılığını alsınlar. Sabah 08.30 civarında geldik. Erken geldik, geç kalma korkusuyla bekledik. Her şeyimizi hazırladık ve gelip burada beklemeye başladık. Biz de ter döküyoruz, hatta onlardan daha fazla döküyoruz” dedi.

“Emeğin Karşılığını Alacaklar”

Heyecanla beklediklerini söyleyen velilerden Seyfi Öz "Evladımızı alıp geldik. Heyecanla bekliyoruz. Biz de onlarla aynı heyecanı yaşıyoruz. Rabbim tüm evlatlarımızın bahtını açık etsin. Bu sabah erken geldik. Hatta geceden bile yatamadık desem yeri var. Çünkü dönüm noktası bu 4 yıl verdikleri emeğin karşılığını alacaklar. Çocuğumuzla beraber aynı heyecanı paylaşmak için buradayız" dedi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI