Aydın’da pazardaki bu zeytinler tezgaha renk kattı

Aydın’da pazardaki bu zeytinler tezgaha renk kattı
 Muhabir
Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan pazarda satılan mor ve pembe renkli zeytinler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor.

Germencik pazarında tezgahları süsleyen mor ve pembe renkli zeytinler, ilçe halkının dikkatini çekiyor. Bu zeytinleri turistlere yönelik sattığını belirten Turan Cengiz, yerel halkın da talebinin yoğun olduğunu dile getirdi. Pembe olan zeytinlerin pancar suyundan mor olan zeytinlerin de yabanmersini suyundan üretildiğini ifade eden Cengiz, her hafta gelip bu zeytinleri alan vatandaşların olduğunu da belirtti.

whatsapp-image-2024-05-09-at-18-26-29.jpeg

“YEREL HALKIN YOĞUN İLGİSİ VAR”

Zeytinlerin nasıl renklendirildiğini anlatan Turan Cengiz, “Mor olan zeytin yabanmersini, pembe olan zeytin ise pancar suyundan üretiliyor. Eşek zeytini dediğimiz yeşil kalamata zeytini yabanmersini ve pancar suyunun içerisine konarak altı ay fermantasyon sürecinden geçiyor. Sonrasında bu renkleri alıyor. Biz bunları normalde Didim pazarında turistlerin dikkatini çeksin diye satıyoruz fakat yerel halkın da yoğun ilgisi var. Her hafta gelip bu zeytinleri alan müşterilerim var. Zeytinleri ilk defa gören vatandaşlar ise şaşırıyor. Boyalı zannediyor fakat bunlar tamamen doğal işlemlerden geçiyor. Şu anda bu renkli zeytinler 200 liradan satıyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-05-09-at-18-26-30-1.jpeg

“BU SENE ZEYTİN FAZLA”

Geçen sene zeytinde yok yılı olduğu için fiyatların pahalı olduğunu fakat bu sene zeytinin çok olduğunu ifade eden Cengiz, “Bu sene zeytinin çok fazla olacağı söyleniyor. Geçen sene yok yılıydı bu sene daha iyi olacağını duyduk. Bu yüzden zeytin fiyatları bu sene düşer diye tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-05-09-at-18-26-30.jpeg

whatsapp-image-2024-05-09-at-18-26-30-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.