Aydın’da yaptığı doğal dondurmayla damak çatlatıyor

Aydın’da yaptığı doğal dondurmayla damak çatlatıyor
 Muhabir
Aydın’ın Germencik ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Mustafa Koçak yaptığı el yapımı dondurma ile ilçe halkını serinletiyor.

Germencik ilçesinde yaşayan Mustafa Koçak’ın kendisine ait pastanesinde yaptığı el yapımı dondurmalar ilçe halkı tarafından sevilerek tüketiliyor.

aydinda-yaptigi-dogal-dondurmayla-damak-catlatiyor-dondurma-ile-gecen-46-yil-int-gzt-469362-ee1ffe7530fafc5b089c59c81e7346c6.jpeg

46 yıldır bu işi yaptığını belirten Koçak, dondurmalara hiçbir katkı maddesi katmadan sadece süt, şeker ve salep karışımıyla ürettiğini dile getirdi. Aslen Konyalı olduğunu aktaran Mustafa Koçak, bu işe 1978’te Koçarlı’da çırak olarak başladığını anlattı.

aydinda-yaptigi-dogal-dondurmayla-damak-catlatiyor-dondurma-ile-gecen-46-yil-int-gzt-469362-17e3182834e1dacb5ff870c4215dbc99.jpg

“HİÇ İLAVE KOYMUYORUZ”

Dondurmanın yapım aşamasını anlatan Koçak, “Köylerden, çiftliklerden aldığımız sütü süzerek kazana koyuyoruz. Süt kaynayıncaya kadar bekliyoruz. Kaynadıktan sonra şekerle salebi karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra kaynayan sütün üstüne ilave ediyoruz. Salep ile şekeri tam yarım saat, kırk dakika kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra dondurma makinesine koyuyoruz ve makine onu yoğuruyor. Son halini aldıktan sonra dondurmayı küvetlere alıyoruz. Ondan sonra dondurucuya koyuyoruz. Dondurucudan sonra alıp servise çıkarıyoruz. Sade dondurmanın içerisine yapım aşamasında meyvelerin özünden yapılan sosu ekleyerek çeşitlendiriyoruz. Kesinlikle boya kullanmıyoruz. Sade dondurmanın içinde de hiçbir ilave dondurma, koymuyoruz. Sadece süt, şeker, salep kullanıyoruz başka hiçbir şey yok” dedi.

aydinda-yaptigi-dogal-dondurmayla-damak-catlatiyor-dondurma-ile-gecen-46-yil-int-gzt-469362-7d9d7207937382cef356e5d38d22ad51.jpeg

"VATANDAŞLAR BİZİ VE DONDURMALARIMIZI SEVİYOR"

46 yıldır bu işi yaptığını aktaran Mutafa Koçak, “Ben bu işe 1978'de Koçarlı'da çıraklıktan başladım. Bu zamana kadar devam ediyorum. 1986'da Germencik’te kendi işime başladım. Şu anda dondurmanın kilosunu 250 liradan, bir topunu da 10 liradan satıyoruz. Vatandaşlar da bizi ve dondurmalarımızı seviyor” ifadelerini kullandı.

aydinda-yaptigi-dogal-dondurmayla-damak-catlatiyor-dondurma-ile-gecen-46-yil-int-gzt-469362-bbccac0d92d0b3e875225fac146bb873.jpeg

aydinda-yaptigi-dogal-dondurmayla-damak-catlatiyor-dondurma-ile-gecen-46-yil-int-gzt-469362-5cd5e03d608e99020bd009de3c39a408.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum