Aydın’ın mimarları geziye çıkıyor

Aydın’ın mimarları geziye çıkıyor
 Muhabir
TMMOB Aydın Mimarlar Odası tarafından mayıs ayının ilk haftasında İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti'ne gezi programı planlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Aydın Mimarlar Odası, Aydın’da bir tur şirketiyle anlaşmalı gezi düzenledi. Yazın gelişini Efes’e giderek kutlayacak olan Aydın’ın mimarları, 11 Mayıs’ta gezi için harekete geçecek. Aydın Mimarlar Odası, üyelerine ücretsiz yapılacak olan gezi için şimdiden isim ve sayı almaya başladı.

aydinin-mimarlari-geziye-cikiyor-sevgi-demir-int-gzt-460371-a83327cde17af0d879dd03e8f350fd3a.jpeg

Mimarlar ilk olarak Bülbül Dağı’nda bulunan Meryem Ana Evi’ne doğru yola çıkacak, Hristiyanlar ve Müslümanlarca kutsal sayılan mekanda ziyaret yapılarak dilek çeşmelerinden sular içilecek. Yeryüzüne çıkartılan en güzel eserlerden olan Efes Harabeleri'ni görecek olan mimarlar, oradan Magnesia kapısından girerek Devlet Agora’sına geçecek.

aydinin-mimarlari-geziye-cikiyor-sevgi-demir-int-gzt-460371-340581086c75e15450f466da8d74f988.jpeg
Mısır Tanrıçası Isis adına yapılan tapınağın temellerinin ardından mimarlar sırasıyla Odeion, Varius Hamamları, Agustus Tapınağı, Domition Yolu, Gaius Memnus Anıtı, Küretler Caddesi, Herakles Kapısı Trajan Cesmesi, Hadrian Tapınağı, Yamag Evleri, Roma Hamamı, Celsus Kütüphanesi, Ticaret Agorasi, Arcadiane Caddesi gibi birçok tarihi yapıtı ziyaret etme fırsatı bulacak. Dünyanın Yedi Harikasından biri Artemis Tapınağı'nı görme şansı da yakalanacak. Daha pek çok yere ziyareti kapsayan gezide Aydın’ın mimarları yılın yorgunluğunu atarak tarihi yapılardan ilham alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.