Aydınlı başkan KKTC’ye çıkarma yaptı

Aydınlı başkan KKTC’ye çıkarma yaptı
 Muhabir
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Üreticileri Derneği (AYUDER) Başkanı Tevfik Fikret Koca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Koca, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve bazı bakanlarla bir araya geldiği ziyarette KKTC ile Aydın arasında sosyokültürel ve sosyoekonomik köprü kurulması gerektiğinin önemine dikkati çekti.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, geçtiğimiz süreçte Özbekistan ve Afrika ülkeleriyle Aydın arasında köprü kurulması adına başlattığı atılımlarla adından söz ettiren AYUDER Başkanı Koca, KKTC’de bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu. Programı kapsamında, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’un yanı sıra önemli isimlerle bir araya gelen Başkan Koca, Aydın ve çevresinin önemli yatırım potansiyellerine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Tatar’ı Aydın’a da davet eden Koca, KKTC ile Aydın arasında köprü kurulması gerekliliğini vurgu yaptı.

aydinli-baskan-kktcye-cikarma-yapti-yavru-vatan-ile-aydin-arasinda-kopru-kurulacak-460478-5f5b563c9504d459a1f42b438ec8ce92.jpeg

TATAR AYDINLILARA SELAM GÖNDERDİ

Geride kalan süreçte ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve iç ve dış ticari ilişkilerin gelişmesi için önemli adımlar atan Koca, Aydın’a ticari heyetleri davet ederek önemli programlar gerçekleştirilmesi adına farkındalığa imza atarken, ilin ülke içinde ve dışında tanıtımının yapılması için de çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda yerel seçimlerin hemen ardından KKTC’ye giden Başkan Koca, AYUDER olarak yurt içi ve yurt dışı bağlantıları hız kesmeden arttırma hedeflerini aralıksız sürdürme amacı doğrultusunda ülkede önemli temaslarda bulundu. KKTC ziyareti çerçevesinde ilk olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Cumhurbaşkanlığı makamında kabul edilen Koca, Aydın’ın potansiyeli, dernek faaliyetleri ve gerçekleştirmeyi düşündükleri programlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Koca ziyarette ayrıca Tatar’a Ayyıldız işlemeli tabaklı plaket takdim etti. Koca’ya ziyareti nedeniyle teşekkür eden Tatar, Aydınlılara selam gönderdi.

aydinli-baskan-kktcye-cikarma-yapti-yavru-vatan-ile-aydin-arasinda-kopru-kurulacak-460478-e431c6e0888b092aac082faa4828f8a4.jpg

AYDIN İLE İLGİLİ ORTAK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ile bölge tarımı ve tarımsal endüstrisi üzerine de görüşme gerçekleştiren Koca, KKTC ile Aydın Arasında Köprü kurulması gerekliliğini ve Aydın’ın potansiyelinin buna müsait olduğunu dile getirdi. Koca’yı büyük ilgiyle dinleyerek notlar alan Bakan Çavuş, tarım ve tarımsal üretimde Türkiye’nin pilot kenti olan Aydın ile önemli ortak çalışmalar yapılması hususunda her zaman işbirliğine açık olduğunu ifade etti. Ziyaretlerinin devamında Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile de görüşen Koca, turizm ve çevre Konuları hakkında işbirliğine daima açık olduklarını hem KKTC’nin, hem de Aydın ve bölge illerinin gelişimi için gereken somut adımları atmaya hazır olduklarını belirtti.

aydinli-baskan-kktcye-cikarma-yapti-yavru-vatan-ile-aydin-arasinda-kopru-kurulacak-460478-9b329e93ca4c1d48fa3b1146ba18081f.jpeg

KKTC’deki temaslarına ilişkin yaptığı açıklamada, bu çalışmaların henüz başlangıç olduğunu belirten Koca, KKTC ile Aydın arasında önemli köprülerin kurulması için ilerleyen süreçte çok önemli adımlar atılmasını hedeflediklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum