Başkan İnal: "Elimizde sihirli değnek yok"

Başkan İnal: "Elimizde sihirli değnek yok"
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, muhtarlarla yaptığı aylık rutin toplantıda, muhtarları dinledi. 

GÜLAY ÖZTEKİN- Muhtarlar, mahallelerindeki sorunları aktarırken merkez mahalle muhtarları, mahallelerin kırsaldaki mahallelere oranla aynı hizmeti alamadığından dert yandı. Mahallelerine hizmet gelmediğinden yakınan muhtarlara konuşan Belediye Başkanı Zeki İnal, “Benim için bütün mahalleler aynı. Hizmet ayrımı yapmam. Hiç bir mahallenin diğerinden ayrıcalığı yok benim için. Elimizde bir sihirli değnek yok ki hokus pokus hemen yapalım. Öncelik sırasına göre yapıyoruz. Hizmet gitmeyen mahalle kalmayacak” dedi.

Mahalle muhtarları bağlı bulundukları mahallelere parke taşı döşemesi, arazi yollarının yapılması gibi taleplerini iletti. Her mahalle muhtarı öncelik kendi mahallesine hizmet beklerken, merkez Yaylalı Mahallesi Muhtarı Coşkun Uzkuç, daha çok kırsaldaki mahallelere öncelik verildiğini merkez mahallelerin 25 yıldır hiç yenilenmeyen sokakları olduğunu hatırlattı. Yaylalı Mahallesindeki yapılması gereken yolları anlatan Uzkuç, lazerli yeni aldığı bir cihazla yolları çekip fotoğraflayarak belediyeye sunacağını söyledi. 

Büyükdağlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Ekiz ise 3 yaşından beri yaşadığı bu mahalleye Karacasu Belediyesi'nin hiç yatırım götürmediğini belirterek mahallesine hizmet isteyip seçimlerden sonra yapılan ilk muhtar toplantısında kendilerinden istek ve şikayetlerini belirten dilekçe alındığını ancak bununla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını dile getirdi.  

KARACASU YAYLALI, CABİ, KÜÇÜKDAĞLI’DAN İBARET DEĞİL
Cuma Mahallesi Muhtarı Yılmaz Donduran ise, “En büyük sorun benim mahallemde. Hala hiç taş döşenmedik yolum var. Satı asfalt üzerine yama yapa yapa yamalı pantolon gibi olmuş gitmiş. Cuma mahallemizde halı sahamız yok. Herkese gidiyor benim taş sıkıntım var. Bizim iki tane mahallemiz var. Cuma ve Büyükdağlı Mahallesi. Karacasu sadece Yaylalı, Cabi ve Küçükdağlı Mahallesinden ibaret değil. Mahalleme hizmet istiyorum. Karacasu’nun girişinde levhamız yok. Dışarıdan gelen Karacasu’ya nereden gidilir diye soruyor başkanım” dedi. 

HER YERE BİR ANDA YETİŞEMİYORUZ
Diğer mahalle muhtarları da taleplerini iletirken Belediye Başkanı Zeki İnal, ellerindeki ekipman, araç ve gereç bakımından yetersiz olduğunu belirterek, “Her yere bir anda yetişemiyoruz. Ekip yetersiz. Yapılmış olmak için yapılmasın. Taş döşenmedik mahallemiz kalmayacak. YİKOB’la anlaşmaya gidersek belki de hizmet satın almak durumunda kalacağız. Yoksa 3 kişiyle bu işi bitiremeyiz. Önce acil olan yerleri yapalım. Sırası ile tüm mahallelerimizin taş döşemesini yapacağız” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Yaykın Mahallesinde halı sahanın ihalesi yapıldı. Halı sahayı neden Yaykın’dan başladık. Çünkü, Yaykın, Bingeç, Yolaltı, Yolsütü, Tekeliler, Tepecik, Görle bu mahallelerin gençleri hepsi toplanıp Denizli-Kale’ye bağlı Gölbaşı mahallesine maça gidiyorlardı. Giderlerken de yolda kaza geçirdiler muhtarın oğlu da yaralandı. O yüzden Yaykın’dan başladık. Benim projemdeki halı sahanın hepsini yapacağız. Yaykın, Karacaören, Alemler birde merkezde de Cuma mahallesine halı saha yapacağız.” 

ELİMİZDEKİ ARAÇLAR YETERSİZ 
Başkan İnal, “Benim için merkez Yaylalı mahallesi neyse diğer mahalleler de aynı. Ben hiçbir köye hizmet ayırımı yapmam. İş yoğunluğu açısından hangi köyde daha çok ihtiyaç varsa oraya öncelik veriyoruz. Hiç bir mahallenin diğerinden ayrıcalığı yok benim için. Bütün mahallelerin sırasıyla taş döşemesini yapacağız. Hangi birine yetişeceğiz. Hepsi istediğiniz anda gelmiyor. Elimizde 3 kepçe var hala Nazilli’den gelmedi. Greyder bakımda. Kamyonumuz bir gün çalışıyor iki gün çalışmıyor. Araçlarımızı yenilememiz gerekiyor. Hepsini bir anda yetişmek imkansız. İstekleriniz dosya halinde duruyor. Arada bakıp onlara göz gezdiriyoruz. Elimizde sihirli değnek yok. Hokus pokus hemen olsun. Her mahallenin isteği farklı” diye konuştu. 

“EN GÜZEL MAHALLESİ SİZİN MAHALLENİZ OLACAK”
Büyükdağlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Ekiz’in “Bu yaşıma kadar Karacasu Belediyesi hiç hizmet yapmadı” şeklindeki serzenişine cevap veren Başkan İnal, Karacasu’nun en güzel mahallesinin Büyükdağlı Mahallesi olacağını belirterek, “En güzel bir numaralı mahallesi sizin mahalleniz olacak. Orası Safranbolu gibi turizm mahallesi olacak. Tanıtım sizin oradan başlayacak. Oradan Kahvederesi’ne yol açacağız belki de yaza kadar beklemeyeceğiz” diyerek muhtarların şikayet ve taleplerine açıklık getirdi.

elimizde-sihirli-degnek-yok-hokus-pokus-hemen-olsun-134649-97c5e8d6566a5fd644c31830df5a0997.jpgelimizde-sihirli-degnek-yok-hokus-pokus-hemen-olsun-134649-09a4b0be8c328aef3962c80a95d2e078.jpgelimizde-sihirli-degnek-yok-hokus-pokus-hemen-olsun-134649-82aeeaf94b0952989048b4be386913da.jpgelimizde-sihirli-degnek-yok-hokus-pokus-hemen-olsun-134649-137ca19e19513fa3d72fbf04e4a6f63d.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Resmi İlanlar