“Bunun hesabını kim verecek?”

“Bunun hesabını kim verecek?”
S.S. 47 No’lu Koçarlı Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı TARİŞ ortakları, kooperatif önünde açıklama yaptı.

GÖKHAN DÜZYOL - Kooperatif ortaklarından İYİ Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, “TARİŞ nasıl bu hale geldi, bunun hesabını kim verecek?” dedi.

Ekonomik anlamda zor günler geçiren Koçarlı Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklama yapan çiftçilere, İYİ Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek ile CHP ve İYİ Parti Meclis üyeleri de destek verdi. TARİŞ’in ekonomik sıkıntılarından dolayı zor günler yaşadığını söyleyen İstek, “TARİŞ, ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçiriyor. Ortaklar olarak bize bir şey söylenmiyor. TARİŞ, nasıl bu hale geldi, bunun sebebi siyasi midir, kötü yönetim midir, bunun hesabını kim verecek? Bunları öğrenmek istiyoruz.” dedi.

“KAMULAŞTIRMAYA KARŞI DEĞİLİZ”
Yaptığı açıklamada kamulaştırmaya karşı olmadıklarını da kaydeden İstek, “TARİŞ’in ne kadar borcu olduğuyla ilgili de bir bilgimiz yok. Ama bunun mutlaka siyasi bir sebebi de vardır. Bizim için önemli olan geldiğimiz noktaya kim vesile oldu. TARİŞ Pamuk Birliğinin kamulaştırmayı durdurma gibi bir girişimiz olacağını öğrendik. Bizi daha önce Meclis üyelerimizin de gündeme getirdiği kamulaştırma ile ilgili bizim ‘hayır’ dememizdeki sebep şu. Belediyenin bunu kamulaştırırken kaynağını nereden bulacağı, projesi, ortaklarına gerçek değerini ödeyip ödeyemeyeceğiydi. Bunlarla ilgili bilgi alamadığımız için hayır dedik. Oldu, bittiye getirilerek karar alındı. Yoksa TARİŞ’in arsasını belediye tarafından alınıp proje yapılmasına karşı değiliz. Ortaklara bunlarla ilgili biç bir açıklama yapılmadı” dedi.

bunun-hesabini-kim-verecek-199421-6612095324bb2c79885a25f4923f4e6c.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.