Afyonkarahisar'da yayın yapan yerel bir gazetenin ortaya attığı iddia, siyasi kulisleri birbirine karıştırdı. CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve beraberindeki 2 ilçe belediye başkanının AK Parti'ye geçeceği iddia edildi.

Hemcinsi ve eski partilisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da istifa ederek AK Parti'ye geçmesinin ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın da AK Parti'ye geçeceği, kendisiyle beraber Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu ile Evciler Belediye Başkanı Berrin Uğurlu’nun da CHP'den istifa ederek AKP’ye geçmek üzere başvuru yaptığı öne sürüldü.
Söz konusu isimlerin partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçmesiyle birlikte CHP'nin Afyonkarahisar'da belediye başkanı sayısı Başmakçı, Yeşilçiftlik ve Karaadilli olmak üzere üçe düşecek.

ANKARA'YA GİTTİ

Afyonkarahisar'da üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmenin ardından bugün Ankara'ya gittiği öğrenilen Köksal'ın, AK Parti'ye katılım beyanını aracılar vasıtasıyla Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi