Gençlerden sosyalleşme projesi

Gençlerden sosyalleşme projesi
Karacasu'nun Geyre Mahallesi'nde yaşayan gençler, sosyalleşip birlikte vakit geçirebilecekleri ahşaptan kulübe inşa ettiler.

 

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasu’nun bir zamanlar belediye olan Geyre Mahallesinde yaşayan gençler, el ele verip kendi imkanlarıyla yerel yönetimlerin düşünüp yapamadıklarını yaptı. Birlikte vakit geçirecekleri sosyal yaşam alanları olmayan gençler, daha önce kurdukları çadırları parçalanınca bu kez de ahşaptan kulübe inşa ederek örnek olacak bir çalışmaya da imza attı. Karacasu’nun Afrodisias Antik kentinin bulunduğu bir zamanlar belediyelik olan Geyre Mahallesi'nin gençleri bundan 3 ay önce boş zamanlarında toplanıp birlikte vakit geçirebilecekleri derme çatma çadır kurarak kendilerine sosyal alan yarattı. Halı sahanın yanına kurdukları ahşap iskele üzerine branda ile örtüp etrafını da naylonla çevirerek çadır yapan gençler, içerisine de eski koltuk kanepe koydu. Birde soba kurup kışın burada vakit geçiren gençlerin çadırı 3 ay gitmeden rüzgardan dağıldı.

ÇADIR YERİNE KULÜBE DİKTİLER

Yırtılıp parçalanan çadırın ardından pes etmeyen mahallenin gençleri, çadırın yerine bu kez kışın soğuğundan korunabilecekleri ahşaptan 2 metre karelik bir kulübe inşa etti. El ele verip biriktirdikleri cep harçlıklarıyla önce zemine beton döken gençler, daha sonra ahşap doğramaları satın aldı. Çıkma kapı, kiremit temin ederek işçiliğini de kendileri yapan gençler, kendi imkanlarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri kulübeyi inşa ederek kendilerine sosyal alan yarattı. Mahallenin gençleri birlik beraberlik içinde bir dayanışma örneği sergilerken, yerel yönetimlerin yapması gereken hizmeti kendileri yaparak örnek bir çalışmaya da imza attı.

TEK ARZULARI ELEKTRİK BAĞLANMASI

Kulübenin içerisine soba kurup elektrik lambasına kadar düşünen gençler, Belediye Başkanı Zeki İnal’dan küçük kulübelerine elektrik bağlamasını istedi. Halı sahanın da Led projektörlerin çalışmadığından akşamları maç yapamadıklarını belirten gençler, “Akşamları karanlık olduğu için Karacasu İlçe merkezine maç yapmaya gidiyoruz. Belediye Başkanımızdan tek isteğimiz bu çalışmayan projektörlerin elden geçirilmesini ayrıca kulübemize elektrik bağlanması. İleriye dönükte başkanımız biz gençler için prefabrik bir sosyal tesis yaparsa çok memnun oluruz. Biz gençler eğlenebileceğimiz, birlikte vakit geçirebileceğimiz bir mekan yok” diyerek taleplerini ilettiler.

BİRLİKTE OTURUP KALKACAĞIMIZ BİR ALAN YARATTIK

Gençler adına konuşan Halil İbrahim Karaköse, “Kahvehane dışında oturup birlikte vakit geçirebileceğimiz bir mekan yok. Daha önce naylondan çadır yapmıştık. Rüzgardan çabucak dağıldı. O yüzden böyle bir kulübe yaparak birlikte sohbet edip hoşça zaman geçirebileceğimiz bir alan yaratmış olduk. Bilhassa kışın soğukta evlerimize hapsoluyoruz. Şehirlerde ya da ilçelerde gençlerin gideceği kafeterya gibi alanlar mevcut. Ancak kırsal mahallerde böyle bir imkan yok. Bu nedenle kendimize sosyal alan yaratmış olduk” dedi.

DAHA ÖNCE GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Geyre Sulama Birliği Başkanı Metin Sarıdayı, bundan 2,5 ay önce Belediye Başkanı Zeki İnal’ın STK’larla yaptığı toplantıda gençlerin yaşadıkları mahallelerde sosyal alanları bulunmadığına dikkat çekip köylerde gençleri tutmak için sosyal alanlar yapılmasını talep ederek tüm mahalleleri ilgilendiren bir soruna parmak basmıştı.

gencler-pes-etmiyor-cadirdan-sonra-kulube-insa-etti-144063-efed673ba0b2a91f31ef3c18696a62d4.jpggeyreli-gencler-cadirdan-sonra-kulube-insa-etti-144063-9b6e8025495dfcb0c889b77d7db886fd.jpggeyreli-gencler-cadirdan-sonra-kulube-insa-etti-144063-8107cb1e7240540c00410de9088a2759.jpggeyreli-gencler-cadirdan-sonra-kulube-insa-etti-144063-f2f7ca32fa733d4882ef2f765919b73d.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.