Mahkemenin mutlak butlan kararının ardından CHP'deki liderlik krizi tarihinde görülmemiş bir hale dönüştü. Biri genel merkezde biri Güven Parkta olmak üzere iki bayramlaşma programının gerçekleştiği CHP'de, kılıçlar cekilip saflar iyice belirginleşirken, ağır topları kendi safına çekme manevraları da yapılıyor.

Kılıçdaroğlu'nun en yakın kurmaylarından ve MYK'sında olması kesin olan eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, bir TV kanalında yaptığı konuşmada dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez'de koltuğa oturduktan sonra yaptığı, zamanında partideki FETÖ'cüleri fark edemediği için özür dilediği konuşmasında kastettiği "FETÖ ajanlarının" kim olduğuna ilişkin görüşlerini söyleyen Kuşoğlu, "FETÖ ajanı diyerek kimleri kastettiğini bilmiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da değerlendirme yapan Kuşoğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için en iddialı kişiyi aday göstereceğiz tabii ki. Bu kişi şartlar uygun olursa Mansur Bey de olabilir" ifadelerini kullandı.

Otoyolda korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Otoyolda korkunç kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var
İçeriği Görüntüle

MANSUR YAVAŞ TARAFINI SEÇTİ

Kemal Kılıçdaroğlu cephesinden ağır topları safına çekmek için bu tür hamleler gelirken Mansur Yavaş da safını belli etti.

Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığı önünde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Özgür Özel'in çağrısıyla Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan partililere seslendi. Kurultay mesajı veren Yavaş, ortak akıl vurgusu yaptı.

"Hain Kemal" sloganları atılırken kürsüye gelen Mansur Yavaş, "Bu süreci ortak akıl ile yönetelim. Mesele CHP'ye gönül veren ve tüm iktidar değişimini isteyen milyonların ortak beklentisidir. Bırakın parti içinde bölünmeyi, tam tersi tüm muhalefeti bir araya getirecek çalışmalar başlatarak bu oyunu bozalım. Milyonlarca muhalifin iktidar yürüyüşünü hep birlikte kaldığı yerden devam ettirelim" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ