Kiralama talebinde ciddi artış var

Kiralama talebinde ciddi artış var
Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanan oyun salonları vatandaşlara makineleri kiralamaya başladı.

TÜRKER KOCAKAHYA - Evlerinde kalarak salgına karşı önlem alan vatandaşlar dolayısıyla oyun konsollarında kiralama talebinde ciddi bir artış yaşandı.

Türkiye’de koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında vatandaşların mecbur durumlar dışında evlerinde kalmaları uyarıları yapılıyor. Ayrıca tedbirler kapsamında kahvehaneler ve kafelerin yanı sıra oyun salonları da kapatıldı. ‘Evde Kal ve ‘Hayat Eve Sığar’ gibi uyarıları dikkate alarak evlerinden çıkmayan vatandaşlar ise evde sıkılmamak için oyun konsollarına rağbet gösteriyor. Salonların kapalı olması nedeniyle ise kiralama yöntemine talep artmış durumda. Evden çıkamayan kişiler günlük, haftalık aylık olarak oyun konsolu kiralayarak evde geçen süreleri keyifli hale getirmeye çalışıyor.  

FİYATTA İNDİRİME GİDİLDİ 
Aydın’ın Efeler İlçesi’nde yasak kararına uyarak salonunu kapatan Wordliga Oyun Salonu İşletmecisi Umut Çal da yaşanan süreci değerlendirdi. Çal, “Ülkemizin ve Aydın’ın yaşadığı bu zorlu süreçte ‘Evde Kal’ sloganına uyan ve hayatlarını eve sığdıran vatandaşlarımızın evlerinde kaldıkları süre içinde eğlenmelerini sağlamak için evde oyun keyfini ayaklarına getiriyoruz. Normalde salonumuza gelen müşterilerimiz tedbirler kapsamında evlerinde çıkamayınca bu sefer kiralama yoluna gidiyorlar. Bu konuda ciddi bir artış yaşıyoruz. Biz de işletmemizde bulunan en iyi ekipmanlarla 4K oyun keyfini evlerine taşıyoruz. Gelen talebe cevap vermek için fiyatlar belirledik. Normalde günlüğü 80 olan kira ücretini 50 TL’ye çektik. Ayrıca haftalık 250, aylık ise 650 TL olarak kiralama bedelimiz var. Elimizde bulunan 22 makinenin 9 tanesi şuanda haftalık kirada ve vatandaşlar evlerinde oyun oynama keyfini yaşıyor” ifadeleri kullandı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.