Nazilli Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik başkanlığında gerçekleştirildi. İlçenin gündemine ilişkin birçok konunun ele alındığı toplantının ilk oturumunda, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik'e ilçedeki sahipsiz sokak hayvanlarının toplanarak Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin doğal yaşam alanına nakledilmesini kapsayan iş birliği protokolünü imzalaması için oy birliğiyle yetki verildi. Toplantıda ayrıca iki ek gündem maddesiyle birlikte toplam yedi konu daha görüşülerek detaylı incelenmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi.

İkinci Oturumda Havale Edilen Maddeler Ele Alındı

İkinci oturumda imar komisyonundan gelen maddeler tek tek ele alındı. Bu kapsamda, Pınarbaşı Mahallesi 2161 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile Ocaklı Mahallesi 109 ada 1 parselin kuzeyinde trafo alanı ve Dallıca Mahallesi 150 ada 3 parselin güneyinde park alanına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan, komisyona sevk edilen ancak görüşmeleri tamamlanamayan gündem maddelerinin Ağustos ayında gerçekleştirilecek meclis toplantısında yeniden değerlendirilmesine karar verildi.

Nazilli Belediye Meclisi’nde ikinci oturumda tamamlandı

Büyükşehir’in Mobil Ağız Ve Diş Sağlığı hizmeti sürüyor
Büyükşehir’in Mobil Ağız Ve Diş Sağlığı hizmeti sürüyor
İçeriği Görüntüle

Başkan Yardımcısı Yılmaz Gündem Dışı Açıklamalarda Bulundu

Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz, gündem dışı söz alarak 1/22 plan tadilatının iptal edilmesine ilişkin süreçten bahsederek, "2026 yılı Ocak ayında alınan meclis kararıyla 1/22 planını iptal ettik. Ancak bu durum, daha önce bu haktan yararlanarak binalarını tamamlayanların yan parsellerindeki yapılaşmayı olumsuz etkiledi. Bu nedenle vatandaşlarımızdan yoğun başvuru alıyoruz. Mevcut uygulamada aynı adadaki tüm kat maliklerinin oy birliğiyle muvafakat vermesi halinde kat artışı yapılabiliyor. Fakat arsa sahipleri ile müteahhitler bu onayı almakta ciddi sıkıntılar yaşıyor" dedi.

Nazilli Belediye Meclisi’nde ikinci oturumda tamamlandı

“Uygulamaya Yönelik İtirazlar Oldu”

Sorunun çözümü için çalışma yürüttüklerini belirten Yılmaz, "Daha önce metrekare üzerinden belirli bir bedel ödenerek plan tadilatının yapılabilmesini sağlayan bir karar almıştık. Ancak bu uygulamaya yönelik itirazlar oldu. Bunun üzerine konuyu yeniden değerlendirdik. Teknik ekiplerimizle yaptığımız incelemeler sonucunda yeni bir yöntem üzerinde çalışıyoruz. Ada bazlı plan tadilatlarında tüm maliklerin muvafakat vermesi ve hazırlanan planın meclis tarafından kabul edilmesi halinde kat sayısının artırılması mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ