Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) kurucusu ve eski başkanı Nasuh Mahruki hakkında, 15 Temmuz süreciyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçesiyle başlatılan adli soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, tutuklu bulunan Mahruki hakkında 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Savcılık tarafından hazırlanan detaylı iddianamede, soruşturmaya konu olan paylaşımın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunun unsurlarını taşıdığı değerlendirmesine yer verildi.
Hazırlanan iddianamede savcılık, ceza talebinin yanı sıra Türk Ceza Kanunu’nun kamu barışına karşı işlenen belirli suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi durumunda cezanın yarı oranında artırılmasını öngören 218’inci maddesi uyarınca Mahruki’nin cezasının artırılmasını istedi.

Tutuklanan Nasuh Mahruki Hakkında Iddianame Hazır 4,5 Yıl Hapsi Isteniyor (1)

Mahruki Ne Paylaştı

Mahruki'nin soruşturmaya konu olan ve tutuklanmasıyla sonuçlanan sosyal medya paylaşımında, "15 Temmuz önceden fark edilmiş ancak rejim değişikliği için bir fırsat olarak görülerek bilerek engellenmemiş, kontrollü bir şekilde kalkışılmasına müsaade edilmiş bir darbe girişimidir. Baş planlayıcısı ABD'dir, Fil'i feda etmiş, Vezir'i almıştır, Erdoğan'ı Şah yapmış Türk milletini Mat etmiştir." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi