Vakıflar arazisinde bilirkişi inceleme yaptı

Vakıflar arazisinde bilirkişi inceleme yaptı
Altınkum Yalı Caddesi'nde bulunan ve imara açılan vakıflar arazisi için Didim Derneği, imar planının iptali istemiyle dava açmıştı. Açılan dava sonucunda mahkeme kararı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü arazisinde bilirkişi tarafından inceleme ve keşif yapıldı.

EBRU GÖRMEZ - Didim Derneği, beş yıl önce Didim'in hakkını savunmak için sürdürdükleri mücadelenin devamında mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan Altınkum’da yer alan araziye keşif ve bilirkişi inceleme gerçekleştirdi.
Yalı Caddesi, vakıflar arazisinde gerçekleşecek olan bilirkişi incelemesi öncesinde Didim Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar, "Vakıflar halkındır, halka vakfedilsin" sözleri ile protesto etti.

vakiflar-arazisinde-bilirkisi-inceleme-yapti-463338-4e5a552a0d5b377d8ba626ae778870e5.jpg

"BAKANLIK HER ŞEYİN FARKINDA"

Bilirkişi heyetinin alandaki incelemesinin bitmesinin ardından Didim Derneği Başkanı Filiz Hekimoğlu açıklamada bulundu. Hekimoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bence her şeyin farkında. Alandaki konuşmalarımızdan da onu anladım. Kendilerini sıkı savunmalarına rağmen, bir bölü beş bin ölçekli nazım imar planını savunamıyorlar. Zaten beş bin nazım imar planı mevzuata uygun değilse onun dayanağı olarak yapılan bir bölü bin de uygun değil. Bu lehte bir karar çıkmasını düşünüyoruz. Planların iptal olması durumunda yeni planda bu bölgenin halkın kullanımına açılması konusunda ilgili idarelerle konuşacağız. Şimdilik bilirkişiler de incelemelerini yaptı." dedi.


vakiflar-arazisinde-bilirkisi-inceleme-yapti-463338-9f1208d0b46c3cd02c7560a9484626f9.jpg

vakiflar-arazisinde-bilirkisi-inceleme-yapti-463338-b213fcc5785ed21cd1db7ef66b8bbb50.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.