Vali yardımcısı Günay’ın spor merakı

Vali yardımcısı Günay’ın spor merakı
Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, düzenli olarak her gün yürüyüş yapıyor. “Koşabiliyorken koş, yürüyebiliyorken yürü” sözüne uyan herkesin, sağlıklı kalacağını ifade eden Günay, sporun yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

GÖKHAN DÜZYOL - Aydın’da 4 yılı geçkin süredir görev yapan ve babacan tavrıyla gönüllere taht kuran 62 yaşındaki Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın Adnan Menderes Stadyumu’na sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez geliyor. Burada düzenli olarak yürüyüş yapan Günay, “Koşabiliyorken koş, yürüyebiliyorken yürü” sözüne tüm vatandaşların riayet etmesini istiyor.  

“AYDIN SPOR YAPILACAK TEMİZ BİR HAVAYA SAHİP”

Günay, koronavirüs sürecinde, temiz havada spor yapmanın öneminin, bir kez daha ortaya çıktığını anımsattı. Sporun yaşının olmadığını ifade eden Günay, şöyle devam etti:
“Koşabiliyorken koşalım, en kötü ihtimalle yürüyecek durumdayken yürüyelim. İnsan, yürüyemez hale de gelebilir. Salgın sürecinde temiz havada spor yapmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Mutlaka herkes spor konusunda yapacağını yapmalı. Salgının gölgesinde de olunsa mesafe korunarak spor yapılmalı. Aydın da spor yapılacak temiz bir havaya sahip. Herkesi spora davet ediyorum.”


“SPOR HEDEFE VARILMAK İÇİN YAPILMAMALI”

Sporu yapan bazı kesimlerin, bunu bir işe girmek için hedef koyarak yaptığını bildiren Günay, “Aydın’da bir yandan valilik bir yandan da belediye spor alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Sporun yaşı da yok. Bu bir alışkanlık, yaşam biçimi olmalıdır. Spor, genç, yaşlı ayırt etmiyor. Spor yapan bazı kesimde bir yerlerde işe girmek için yapıyor. Bence bu şekilde de spor yapmak doğru değil. Spor hedefe varılmak için yapılmamalı. İyi bir çalışma planıyla da ortaya çok güzel başarılar konabilir.” diye konuştu. 
vali-yardimcisi-gunayin-spor-meraki-221922-56a6ee6d75e2398c86fb76b81ac5d0e7.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.