Efeler’de her salı kurulan semt pazarında, halk arasında "bülbül" olarak bilinen kuş sesi çıkaran oyuncakları satarak geçimini sağlayan 61 yaşındaki Cengiz Boşkuş, artan hayat pahalılığı ve düşen satışlardan yakındı. Yıllarca yevmiye usulü işlerde çalıştığını belirten Boşkuş, iş bulamaz hale gelince pazarlarda oyuncak satmaya başladığını söyledi. Bu işe İstanbul'da gördükten sonra başladığını ifade eden Boşkuş, satışların eskiye göre büyük oranda düştüğünü dile getirdi. Oyuncakları en çok çocukların istediğini ancak ailelerin alım gücünün düştüğünü belirten Boşkuş, haftanın yedi günü farklı pazarlarda tezgah açtığını söyleyerek yaşadığı zorluklardan bahsetti.

“Bunu Satacağız ki Geçimimizi Sağlayacağız”
Satışların düştüğünü dile getiren Bozkuş, “Önceleri bulduğumuz yevmiye işlerine gidiyorduk ama o işler kalmadı. Şimdi bülbül satıyorum ve geçimimi bundan sağlıyorum. İşler çok durgun. Eski işler yok. Bu işi İstanbul'da gördük. Bazı arkadaşlar yaparken biz de başladık. Çalışıp bu noktaya kadar geldik ama bugünlerde işler çok gevşek. Zaman geliyor ana paramızdan gidiyoruz. Satışlarımız olmuyor. Açıkçası hayatımızdan memnun değiliz. Bülbülleri genelde çocuklar alıyor. Çocuklar istiyor ama bazı anne babaların maddi durumu olmadığından dolayı çoğu alamıyor. Bülbülleri 40 liraya satıyoruz. Bunu satacağız ki geçimimizi sağlayacağız. Evimin kirası var, çoluk çocuğum var, birçok masrafımız var” diye konuştu.

“Beni En Çok Satışların Azlığı Zorluyor”
Kendisini en çok zorlayan durumlara değinen Bozkuş, “Dört çocuğum var. Bu yaşta bu işi yapmak bana zor gelmiyor çünkü işimi severek yapıyorum. Ölene kadar da devam etmeye çalışacağım. Ayakta durduğum sürece kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışacağım. Yedi gün boyunca pazarlara gidiyorum. Sabah saat 9'da başlıyorum, akşamüstü 5-6 gibi işi bırakıyorum. Beni en çok zorlayan şey satışların az olması. Kışın ise ayakkabı keçesi ve taban astarı satıyoruz. Yazın bülbül, kışın da o ürünleri satarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz” dedi.