Yazın artan meyve çeşitliliği beslenmede de çeşitliliği artırmaktadır. Daha güçlü bağışıklık için günlük beslenme rutininde meyveyi yeteri kadar yer vermek önemlidir. Yaz meyveleri, ara öğün alternatifi dışında ana öğünlerde de miktarları biraz artırılarak yanında protein kaynaklarıyla birlikte tüketilebilir. Özellikle sıcak havalara bağlı olarak yeme isteği azalan kişiler için güzel bir alternatif olacaktır. Meyveler, serinlemeye yardımcı olurken, vitamin-mineral, posa ve antioksidan içeriği ile de sağlığa olumlu katkı sağlamaktadır. Kronik hastalık riskinin azaltılmasında ve yaşlanmanın gecikmesinde büyük rol oynarlar.
Karpuz
Antioksidan içerik olarak likopen içerir. Vücutta toksinlerin atılmasında yardımcıdır. İyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenler ve bağırsak kanserini önlemede de rol oynar. İçeriğindeki potasyum kan basıncını dengeler. Yüksek miktarda C vitamini ve A vitamini içerir.
Kiraz
Böbrek dostu olan kiraz, böbreklerin kum ve taş yapmasını önler. İdrar söktürür. A, C, K, B vitaminlerince zengindir. Kan basıncı dengeleyici mineral olan potasyumu içerir.
Çilek
Antosiyanin denilen bir antioksidan içerir. Bu madde kötü kolesterol, LDL seviyelerini azaltarak ve iyi kolesterolü, HDL’yi yükselterek kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur. Cilde canlılık kazandıran çilek, mide ve bağırsak kanalı için de oldukça faydalı bir yaz meyvesidir.
Kayısı
Beta karoten, lutein ve zeaksantin içeriği ile göz sağlığı için gerekli olan bileşikleri barındırır. A, C, E vitaminlerince de zengindir.
Şeftali
Sindirim problemlerinin giderilmesine yardımcıdır. Beta-karoten adı verilen antioksidan bileşik, şeftaliye turuncu rengini verir. 1 şeftali günlük C vitamini ihtiyacının %15’ini karşılar. Kan basıncını dengeler.
Kavun
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan kavun, kan basıncını düşürmek, kas ağrılarını azaltmak, bağışıklığı güçlendirmek gibi birçok sağlık faydası vardır. Çok iyi bir potasyum kaynağıdır. Kabızlık problemine yardımcı olur.