Yeni Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in ikametgahında yapılan aramanın ardından Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildiği, buradaki işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte savcılık sorgusu için Ankara’ya nakledildiği öğrenildi.

Operasyonun görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın "etkin pişmanlık" yasasından faydalanarak verdiği ifadelerin yanı sıra, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarına ve HTS veri kayıtlarına dayandırıldığı belirtiliyor.

Özalper’e yöneltilen somut suçlamalar veya elde edilen delillerin niteliği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen hukuki süreç, yerel yönetim düzeyindeki bir dizi tutuklamanın ardından geldi.

Daha önce Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan, şoförü Anıl Demir ve Şehzadeler A.Ş. Genel Müdürü Cem Yüzer, "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olma" ve "rüşvet" iddialarıyla tutuklanmıştı.

Özalper hakkındaki işlemin de aynı dosya kapsamında yürütüldüğü kaydedildi.

Yeni Parti Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, gözaltı kararının ardından yaptığı açıklamada operasyonun siyasi güdümlü olduğunu savundu.

Bakırlıoğlu, yaptığı açıklamada, "Önce Demirhan sonra Cem ve Anıl, şimdi de İlksen Özalper... Amacın ne olduğunu biliyoruz, kirli oyunun farkındayız. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. İlksen Başkan yalnız değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi