Günümüz şartlarında pamuk prenses ve yedi cüceler yeniden yazılacak olsa nasıl olurdu hiç düşündünüz mü?

Çok çok zengin bir iş adamının kızı vardır. Beyaz tenli olduğu için babası onu pamuk kızım diye sevmektedir. Pamuk kız annesini küçük yaşta kaybetmiştir. Pamuk prensesin babası genç ve estetik güzeli bir bayanla evlenir. Tabii kıskançlık insanoğlunun doğasında var. Cici anne kızı çok para harcadığı, en güzel otomobillere bindiği, modayı yakından takip ettiği için yakınında istemez. Kocasını, sözde pamuk kızın geleceği için yurtdışında özel bir üniversitede okuması için ikna eder. Çok geçmeden kız yurtdışına gider. Okuldan 7 erkek arkadaşıyla düzenini kurmuştur bile. Beraber çok mutlulardır. Biraz alkolün etkisi, biraz esrar hayat tam onlara göredir. Rahat rahat bir gün orada, bir gün burada zamanlarını geçirirler.

Cici anne ise kızı ortadan kaldırmanın planı içindedir. Ne olsa kız yok olursa tüm miras ona kalacaktir. Eşinin yaşı ortadadır sonuçta.

Kızın yedi arkadaşı tıpkı yedi cüceler gibi utangaç, bilgin, şapşal, huysuz, neşeli, uykucu, meraklı özelliklerine sahiptirler. Ayrıca hepsi de parayı ve eğlenmeyi sevmektedir. Okul, eğitim hiçbirinin umurunda değildir. Cici anne bir gün kızın herşeyi bildiğini sanan sözde bilgili arkadaşıyla anlaşma yapar. Kız fazlasıyla eroin alıp ortadan çekilmiş olacaktır.

Akşam evde parti vardır. Bilgin arkadaş görevini yerine getirir. Zaten hepsi kendinden geçmiştir. Sabah olduğunda utangaç uyanıp kıza uyanması için seslenir. Ama kız uyanmaz.

Uykucu bile uyanmıştır oysa. Hepsi panikleyerek kaçmaya çalışır. Şimdi ne yapacaklardır? Pamuk prenses ve yedi cüceler masalındaki gibi yakışıklı bir prensin bile kızı geri döndürmeyecegini hepsi de bilmektedir. Onlar kaçmanın derdindedir. Sene 2022 olunca bizlere sadece söylecek 'o eski güzellikler mazi de kaldı' demekten başka bir söz kalmamıstır.

DİĞER YAZILARI