Aydın Hedef Gazetesi'nden Kevser Dayan'ın haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından Atatürk Kent Meydanı’nda stant kuruldu. Etkinliğe CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Efeler İlçe Başkanı Kaan Erçetingöz, il ve ilçe gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

“MİLYONLARCA HANENİN OCAĞI SÖNMÜŞTÜR”
Basın açıklamasında konuşan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, “AK Parti hükümeti, yıllardır uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının bedelini emekçiye ve emekliye ödetmektedir. Saray harcamalarına, israfa ve yandaşlara aktarılan milyarlara gelince kaynak bulanlar; işçiye, emekliye, dar gelirliye gelince “bütçe yok” demektedir. Sarayın ışıkları hiç sönmezken, bu ülkede milyonlarca hanenin ocağı sönmüştür. Bir yanda şatafat, diğer yanda sefalet vardır. Pazara giden emekli, filesini değil utancını taşımaktadır” dedi.

“BU ZULMÜ KABUL ETMİYORUZ”
Saatçı açıklamasının devamında, “Asgari ücretli, ayın daha başında cebine giren paranın ay sonunu değil, haftayı bile görmediğini bilmektedir. Bu zamlar halkın yarasına merhem değil, yaranın üstüne serpilen tuzdur. Ne asgari ücretli ne emekli bu adaletsizliği ne de yaşadığı zorlukları unutacaktır. Emekli maaşları asgari ücret düzeyine çekilmeli, son açıklanan asgari ücrette iyileştirmeye gidilmelidir. Bu bir tercih değil, mecburiyettir; insanca yaşamın hakkaniyetidir. Bu milletin alın terini gasp etmekten vazgeçin ya da sandığın önüne gelin! Sefalet varsa sandık var! Geçim yoksa seçim var! Bu rezil ücret politikalarını kabul etmiyoruz! Bu açlık maaşını kabul etmiyoruz! Bu zulmü kabul etmiyoruz!” ifadelerini kullandı.





