Yoksa karnınız mı acıktı? Hem meslekler de hep ekmek parası için değil mi hayatta? Peki bu sohbeti yapmışken gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü geçmek olur mu? Nedir peki bu bölüm? Mutfağı, yemekleri daha bir sanatsal bakış ile bilimsel eğitim vererek anlatan bölümdür. Eğer sayısal bölümüne bir ilginiz yoksa, sözelciyseniz tercihleriniz arasında mutlaka yer alması gereken bir bölüm. Gıda kontrolcüsü, aşçı, gurme gibi birçok sıfatlara bürünerek çalışabilirsiniz. Hatta arge ürün geliştirme uzmanı, yemek yazarı gibi unvanlar da alabilirsiniz. Pek çok mezun kolaylıkla iş bulduğu için tercih listenizde mutlaka yer almalıdır. Gastronomi mezunu gastronom unvanı alır. Aşçılık bölümü gastronomiye göre daha temel seviyede eğitim verir. Hatta aşçılık bölümünü sınavsız ikinci üniversite olarak da tercih edebilirsiniz. Gelelim puanına. 360 gibi bir puan sizi iyi bir üniversiteye yerleştirecektir.

2020 yılında yapılan KPSS'de gastronomi ve mutfak sanatları alanı mezununa ait atanma için açık kadro olmamıştır ama. Buradan da anlaşıldığı üzere bu bölümü okuduğunuzda devlete değil özeldeki sahalarıyla ilgilenmeniz gerekecek.