Kuşadası ve Didim’de denize girilebilecek yerler

Kuşadası ve Didim’de denize girilebilecek yerler
 Muhabir
Aydın’ın turizm cenneti olan ilçeleri Kuşadası ve Didim’de denizin keyfini çıkarabilmek için pek çok plaj ve koy bulunuyor.

Aydın’da havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar kendilerini sahil kasabalarına attı. Denize girip serinleyen vatandaşlar, güneşin keyfini çıkarıyor. Aileleri ve arkadaşlarıyla vakit geçiren Aydınlılar, Didim ve Kuşadası’nda denize girebilecek plajları da araştırmaya koyuldu. Aydın Hedef Gazetesi olarak sizler için Didim ve Kuşadası’nda denize girilebilecek yerlerin birçoğunu derledik.

kusadasi-ve-didimde-denize-girilebilecek-yerler-461663-12347b9e87f2d55b01f682650bc048a1.jpg

KUŞADASI’NDA DENİZE GİRİLEBİLECEK YERLER

KADINLAR DENİZİ

Kadınlar Denizi Plajı vatandaşların en çok tercih ettiği yerlerden biri. Osmanlı döneminde sadece kadınlar tarafından kullanıldığı için Kadınlar Plajı olarak bilinen plaj Kuşadası’nın en ünlü denizidir. Tabii günümüzde kadın erkek fark etmeksizin bu plajda herkes yüzebilir. Halk plajı olduğundan giriş ücretsizdir, şezlong ve şemsiye için ücret alınır. Belediye tarafından işletilen duş ve tuvaletleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

kusadasi-ve-didimde-denize-girilebilecek-yerler-461663-73068596403c263e042982b022586aa3.jpg

KUŞADASI SEVGİ PLAJI

Sevgi Plajı, yaklaşık 12 km’lik uzun ve geniş bir plajdır. Bir ucu Güzelçamlı Ulusal Parkı’na, diğer ucu Kuşadası Yavansu Mahallesi’ne kadar uzanır. Kuşadası’nın Davutlar mahallesinde en popüler plaj, hatta Davutlar Plajı olarak da geçer. Girişi ücretsiz bir plajdır. Duş ve tuvalet gibi imkanları vardır. Gün içerisinde kullanıma açıldıktan ve temizliği yapıldıktan sonra akşam saatlerine kadar ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

kusadasi-ve-didimde-denize-girilebilecek-yerler-461663-c1431901cad821cfdf110714775137e1.jpg

KUŞADASI GÜZELÇAMLI MİLLİ PARK PLAJLARI

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın Dilek Yarımadası bölümünün kuzey kıyılarında doğal güzelliğiyle insanları kendine çeken tertemiz koylar bulunmaktadır. Bu koylar, uluslararası önem taşıyan ve varlığı kıyıların temizliğinin ve güvenliğinin patenti olarak gösterilen, mavi bayrak ödülüyle ödüllendirilmiştir. Milli Park içerisinde dört koy bulunuyor. İçmeler, Aydınlık, Kavaklıburun ve Karasu koylarına vatandaşlar gerek araçlarıyla gerekse yaya gidebiliyorlar. Yaz aylarında Türkiye’nin değişik illerinde vatandaşlar, Milli Parka gelip denizin tadını çıkarıyor. Milli Park’ta deniz ve kumun dışında birçok bitki çeşitliliği ve hayvan türlerini de görebilme fırsatı sunuyor.

kusadasi-ve-didimde-denize-girilebilecek-yerler-461663-fc981424d05830fe196cdd60e41f3fcf.jpg

DİDİM’DE DENİZE GİRİLEBİLECEK YERLER

ALTINKUM PLAJI

Didim ilçe merkezinde bulunan Altınkum Plajı, sadece Didim’in değil Türkiye’nin de en güzel plajlarından biridir. Adını altın sarısı kumlarından alan plaj oldukça popülerdir ve hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrar. 750 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde olan plaj, denizin berraklığı ve plajın temizliği nedeniyle uzun yıllardan beri mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür.

AKBÜK PLAJI

Didim merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Akbük Plajı, Didim’in en popüler plajlarından biridir. Merkeze uzak olduğu halde hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen plaj, tatil sezonunda son derece kalabalık olmaktadır. Uzun sahil şeridi ve ağaçlarla çevrili muhteşem doğasıyla göz dolduran Akbük Plajı’nda ister masmavi denizde yüzün, ister güneşlenin, ister ağaçların altında dinlenip piknik yapın. Girişin ücretsiz olduğu Akbük Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Belediye tarafından sağlanan duş, soyunma kabini ve tuvaletleri de ücretsiz kullanabilirsiniz.

kusadasi-ve-didimde-denize-girilebilecek-yerler-461663-570d2124537a1895a0cefc2d57668b64.png

CENNET KOYU

Didim ilçe merkezine 4 km uzaklıktaki Cennet Koyu, yeşilin ve mavinin birleştiği en güzel noktalardan biridir. Sırtını çam ormanlarına dayayan plaj, ince kumludur. Denizin uç kısımlarında ise taşlar bulunur. Taşlar çok rahatsız etmese de deniz ayakkabısı giyilerek daha rahat yürünebilir. Denizi son derece berrak ve sığdır. Deniz sıcaklığı da hava durumuna göre 18 ile 14 derece arasında değişir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.