Zeytin ağaçları için önemli uyarı

Zeytin ağaçları için önemli uyarı
Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, zeytinde verim kaybının önlenmesi adına önemli uyarılarda bulundu. Ağaçlarda çiçek dökümüne neden olan zeytin güvesiyle mücadele zamanının geldiğine işaret edilirken, ilaçlanmaya başlanması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, ilaçların belirtilen dozlarda kullanılmasının da önem taşıdığı aktarıldı.

Zeytin üreticilerine yönelik yapılan uyarıda, zeytin güvesi zararlısının bulaştığı plantasyonlarda çiçek dökümüne neden olabileceği aktarıldı.

aw183955-02.jpg

Bu durumun zeytin verimini olumsuz etkileyebileceği belirtilirken, ilaçlama işlemlerini zamanında ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine parmak basıldı. Üreticilere ilaçlama yaparken kullanacakları ürünlerin etiket bilgilerini dikkatlice okumaları, ilaçları belirtilen dozlarda kullanmaları uyarısında da bulunuldu.

aw183955-03.jpg

HEDEF VERİM DÜŞÜKLÜĞÜNÜ ENGELLEMEK

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün açıklamasında, şunlar kaydedildi: "İlimiz zeytin plantasyonlarında zeytinlerde verim düşüklüğünü engellemek için zeytin güvesi zararlısının bulaştığı plantasyonlarda çiçek dökümüne sebep olan 'zeytin güvesi çiçek nesliyle' mücadele kapsamında yüzde 1-3 çiçek açımın olduğu bahçelerde ilaçlamaya başlanmalıdır."

aw183955-01.jpg

aw183955-04.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.