İYİ Parti’li Karakaş kanuni düzenlemeye karşı çıktı

İYİ Parti’li Karakaş kanuni düzenlemeye karşı çıktı
 Muhabir
İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin düzenlemeleri içeren kanunla ilgili açıklama yaptı. Karakaş açıklamasında kanunda yapılacak değişikliğe karşı çıkarken, Aydın’da bazı tarihi öneme sahip yerleri de zikrederek yapılacak düzenlemenin tarihe ihanet olacağına vurgu yaptı.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, İYİ Parti Aydın Milletvekili Karakaş, TBMM Genel Kurulu’nda Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ilgili açıklamalarda bulundu. Karakaş kanundaki düzenlemelere eleştiriler yönelttiği konuşmasında, “Aydın Kuşadası'nda bulunan, 11'inci yüzyılda Bizanslılar tarafından yapıldığı bilinen, Kurşunlu Manastırı'nın ya da Karacasu'da bulunan, yapımı milattan önce beş bin yıl ortalarına kadar uzanan, Afrodisias Antik Kenti'nin ve burada sayamayacağım birçok tarihî mirasımızın anlatımını yabancı tur çalışanlarına bırakmak, en hafif tabiriyle ülkemizin doğal güzelliklerine ve tarihine ihanet etmek demektir” dedi.

iyi-partili-karakas-kanuni-duzenlemeye-karsi-cikti-karakas-aydinin-tarihine-ihanettir-463218-37a91e98812ffbddf4d4e375ef7e66e4.jpg

“NİTELİKLİ TURİSTİ ORTADAN KALDIRACAKTIR”

Teklifin turizm sektörünü büyük ölçüde sekteye uğratacağını söyleyen Karakaş, “Aydın ilimiz başta olmak üzere, ülkemizin her köşesi ayrı tarihî ve doğal güzelliklerle doludur. Çeyrek asırdır ülkeyi yöneten, emaneti ehline vermemeyi şiar edinmiş tek adam rejimi bu kanun teklifinde de aynı anlayışı sürdürmektedir. Teklif gündeme geldiğinden bu yana turizmcilerimizden gelen şikâyetleri dinlemeye, okumaya inanın yetişemiyorum. Teklifin yaratacağı mağduriyetler şüphesiz Türk ekonomisine hayat veren turizm sektörünü büyük ölçüde sekteye uğratacak, ülkemizi turizmin gözdesi olmaktan çıkarıp nitelikli turisti ortadan kaldıracaktır. Bunu niye söylüyorum? Çünkü getirdiğiniz bu kanunla tur otobüslerinde rehber bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldırıyorsunuz” sorusunu sordu.

iyi-partili-karakas-kanuni-duzenlemeye-karsi-cikti-karakas-aydinin-tarihine-ihanettir-463218-d40fd608e99dce9f0923016945c981c5.jpg

“TURİZME VE SEKTÖRE NASIL BİR FAYDASI OLACAKTIR?”

Kanunun içinde bulunan hatalardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten Karakaş, “Aydın Kuşadası'nda bulunan, 11'inci yüzyılda Bizanslılar tarafından yapıldığı bilinen, Kurşunlu Manastırı'nın ya da Karacasu'da bulunan, yapımı milattan önce beş bin yıl ortalarına kadar uzanan, Afrodisias Antik Kenti'nin ve burada sayamayacağım birçok tarihî mirasımızın anlatımını yabancı tur çalışanlarına bırakmak, en hafif tabiriyle ülkemizin doğal güzelliklerine ve tarihine ihanet etmek demektir. Bu doğal güzelliklerimizin tanıtımını bu eşsiz tarihin içine doğmuş, büyümüş, kendi memleketimizin evlatları varken neden ülkemizi, kültürümüzü ve tarihimizi bilmeyen yabancılara veriyorsunuz. Bu düzenlemenin ülkemize, turizme ve sektöre nasıl bir faydası olacaktır? Rehberleri sadece müze ve ören yerleri tanıtımı için kullanmak "Türkçe rehber" adı altında yabancı dil bilmeyen rehberlerin bu dil bilme şartını ortadan kaldırmak rehberlik niteliğini ortadan kaldıracaktır. Sayıları 14 bini bulan turizm rehberlerimizin beklentisi mesleklerinin güvencesi olarak gördükleri ve bu kanunun içinde bulunan hatalardan bir an önce vazgeçilmesidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.