Çiğdem Aşiroğlu

Çiğdem Aşiroğlu

Yazar
Yazarın Tüm Yazıları >

AYDIN'IN MEVSİMSEL OTLARI

A+A-

Sevgili okuyucular bitkilerin faydalarını bilmeyenimiz yoktur. Hele Aydın’da yaşıyorsanız yüzlerce otla karşı karşı karşıya kalırsınız. Aydınlılar iyi bilir otlarla yemek börek yapma imkanınız oluyor. Bu otlar Aydın’ın her yerinde yetişen otlar. Bu yüzden bulmanı ve toplamanız hiçte zor olmuyor. Çok önemli olan bir nokta mevsiminde yetişen ürünleri yemiş oluyorsunuz. Bu da sağlıklı yaşamda önemli olan bir kriter. Mevsiminde meyve ve sebze tüketmenin önemi de sağlık yaşamda önemli rol oynuyor. 

Aydın’da yetişen bitkiler hem faydalı hem de doyurucu hem de maliyeti olmamış oluyor. Pikniğe gittiğimizde veya dağa gezilerinde karşımıza çıkan otları toplayabiliriz. Ama önemli olan yenilebilen otları bulmak. Otları toplarken dikkat etmek de önemli. Özellikle bildiğimiz otları toplayalım. Zehirlenme risklerine karşı da tedbir almış oluruz. Aydın’da bu dönemlerde mantar zehirlenmeleri oldukça çok yaşanıyor bunun önüne geçmek için daha dikkatli davranmalıyız. Bu yüzden bilindik otları toplayıp yemek daha sağlıklı olacaktır. 

Sizlere birkaç mevsimi olan ot önerisinde bulunalım. Ebegümeci, ısırgan otu, hardal otu, iğnelik, kuzukulağı, eniş, gelincik unları böyle artırabiliriz. Bunlardan yapılan yemeğin ve böreğin tadına doyum olmuyor. Dağlardan ücretsiz olarak da bulunabilir. Aydın’da bu tür otların çeşitli olması bir çok insanın da Aydın’a gelmesine neden oluyor.  Mevsimsel otları toplayıp ayrıca derin dondurucuda da muhafaza ederek kışın da tüketme şansımız var. 

Önceki ve Sonraki Yazılar