Kış aylarının olmazsa olmaz içecekleri arasında yer alan salep, tadıyla ilgi, faydalarıyla ise dikkat çekiyor.

Özellikle kış aylarında içildiğinde grip ve nezle gibi rahatsızlıklara iyi gelen salep, içeriğinde bulunan protein ve kalsiyumla bağışıklık sistemini güçlendirip rahatsızlıklara karşı koruma da sağlıyor.

Zihni canlı ve dinç tutan salep, hafızayı da güçlendiriyor. Enerji verip vücudu zinde tutma özelliği de olan salep karnı tok tutmasıyla dikkat çekiyor. Öksürüğü kesme etkisi olan ve boğazı yumuşatmaya yardımcı olan salep, ayrıca hemoroid şikayetlerinin azaltılmasında da etkili oluyor.

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlık ve şişkinliğin giderilmesine katkı sağlayan salep, düzenli içilirse anne sütünü de artırabiliyor. Öte yandan şekersiz içildiğinde ise salepin yağ yakımını basitleştirerek zayıflama sürecine de katkı sunduğu ifade ediliyor.

DİĞER YAZILARI